14.5.14

Počela instruktivna nastava za maturante Gimnazije i Srednje tehničke škole


Medžlis IZ Bugojno u saradnji sa Gimnazijom i Srednjom tehničkom školom, a uz  podršku Općine Bugojno, osmu godinu zaredom organizuje instruktivnu nastavu za maturante ovih školskih ustanova. Cilj je da se oni na najbolji način pripreme za prijemne ispite na fakultetima.
Instruktivnoj nastavi koja će trajati dvije sedmice prisustvuje 80 polaznika, koji s velikom pažnjom prate predavanja profesora za koja vjeruju da će im pomoći da prevaziđu onaj prvi korak na putu upisa na fakultet, a to je prijemni ispit.
Po riječima prof. Muhameda Jusića, i ove godine vlada veliko zanimanje maturanata za pohađanje instruktivne nastave u organizaciji Medžlisa IZ-e Bugojno. 
-Organizivali smo instruktivnu nastavu iz matematike, fizike, hemije i biologije. Kao i ranijih godina, i ove godine vlada veliko interesovanje naših učenika. Imamo 80 redovnih polaznika. Ovo je prilika za sve njih da ponove ono što su učili, da sistematiziraju svoje znanje i da se malo bolje pripreme za predstojeće prijemne ispite. Nastavu održavamo u zgradi Medžlisa IZ Bugojno. Imamo tu kvalitetne i adekvatne prostorije, koje ne koristimo samo za vjersku pouku, nego hoćemo da budemo na usluzi našim građanima, našoj omladini, da im pomognemo ne samo u duhovnoj i vjerskoj nadogradnji nego i u njihovoj karijeri i životu, kazao je prof. Jusić.
Polaznike instruktivne nastave jučer je posjetio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, zaželjevši im uspješan rad i sve najbolje u budućem školovanju. Aktivnosti koje su organizovane prvi čovjek bugojanske općine smatra veoma značajnim.
-Mislim da je ovo što se radi pozitivno i način da ohrabrimo sve naše zainteresovane učenike Gimnazije i Srednje tehničke škole koji će nastaviti školovanje i sutra svoje znanje iskoristiti za razvoj lokalne zajednice. Naravno, Općina Bugojno će, kroz dodjelu stipendija, pomoći njihovo dalje školovanje, rekao je načelnik Ajkunić.

Kolika je važnost organizovanja instruktivne nastave za buduće studente najbolje govore rezultati koje su polaznici ove nastave dosad postizali na prijemnim ispitima i školovanju na bh fakultetima.
Izvor: RTV Bugojno