23.11.13

Nastavljen ciklus tribina


U subotu 9. novembra 2013. godine nastavljen je ciklus tribina koje organizira Medžlis Islamske zajednice Brčko. S obzirom da sukobi u islamskom svijetu ne jenjavaju i kako su i dalje u fokusu javnosti, organizatori su se pobrinuli da publika koja posjećuje naše tribine dobije objektivne i nepristrasne analize stanja u ovom dijelu ummeta.
Gost ove tribine na kojoj se govorilo o stanju u islamskom svijetu sa posebnim osvrtom na Siriju i Egipat bio je Muhamed Jusić kome je ovo drugo ostovanje u Brčkom. Jusić je novinar, prevodilac i publicist, stalni saradnik časopisa “Preporod” i magazina “Start”, kao i više dnevnih listova u regiji. Autor je knjige “Islamistički pokreti” , te suosnivač i koordinator nevladine “Istraživačke mreže – Islam u Jugoistočnoj Evropi” koja okuplja ugledne stručnjake iz ove oblasti. Diplomirao je islamsku teologiju na Univerzitetu u Medini (Saudijska Arabija). Živi i radi u Bugojnu.

S obzirom da je govorio na veoma aktuelnu i zanimljivu temu, njegovo predavanje je potrajalo duže i zbog brojnih pitanja prisutnih koji su, vidno zainteresirani za temu, ostali uskraćeni za neke odgovore jer se termin održavanja tribine uveliko prekoračio.