23.8.14

Završena četvrta CNS ljetna škola


U subotu, 23. augusta 2014. godine u Sarajevu je dodjelom certifikata završena ljetna škola pod nazivom „Islam in Contemporary World“. Školu je već četvrtu godinu zaredom organizovao Centar za nepredne studije uz podršku partnera u realizaciji projekta Centra za međukulturno razumijevanje „Horizonti“ iz Podgorice, te Centra za dijalog-Vesatijja i Centra za lično i profesionalno usavršavanje iz Sarajeva.
Učesnici CNS ljetne škole 2014 su bili student dodiplomskog i postdiplomskog studija iz balkanskih zemalja: Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova, Bugarske, Bosne i Hercegovine, te studenti iz Turske i Rusije.
Sedmodnevni program na kojem su kao predavači učestvovali dr. Fikret Karčić, dr. Ferid Muhić, Dr. Ahmet Alibašić, Đermana Šeta, Dr. Mirza Sarajkić, te Muhamed Jusić, a kao treneri Amb. Emir Hadžikadunić i Adis Hećimović je bio baziran na tri osnovne stvari:
1) Ključna pitanja o savremenom islamskom mišljenju
2) Učenje o balkanskim muslimanskim zajednicama i islamskoj kulturi
3) Sticanje osnovnih znanja i vještina za pisanje CV-a, poslovnih pisama, te znanja o projektnom menadžmentu.
Učesnici ovogodišnje CNS-ove ljetne škole su posjetili Podgoricu i Sarajevo, gradove domaćine ljetne škole, a kroz jednodnevne izlete pojedine gradove u Hercegovini, te Memorijalni centar u Potočarima (Srebrenicu).


- See more at: http://cns.ba/vijesti/zavrsena-cetvrta-cns-ljetna-skola/#sthash.v26zYueJ.dpuf