9.6.14

Međureligijski susret vjeroučitelja u BiH


Ovaj vikend sam prisustvovao Međureligijskomi susretu vjeroučitelja BiH.
U organizaciji Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije održao se trodnevni Međureligijski susret vjeroučitelja. Svečano otvorenje susreta održano je u petak, 6. lipnja u prostorijama Katoličkog školskog centra Sv. Josip u Sarajevu.
Prigodne pozdravne riječi uputili su: mr. Ivica Mršo, ravnatelj KŠC-a, g. Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice Sarajevo, episkop zvorničko-tuzlanski g. Hrizostom, dr. Nezir Halilović ispred Islamske zajednice i kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i domaćin susreta.Na susretu, koji je trajao  od 6. do 8. lipnja 2014., okupilo se 60 vjeroučitelja pravoslavnog, katoličkog i islamskog vjeronauka iz cijele Bosne i Hercegovine. Razmatrale su se teme međureligijskog dijaloga i suradnje, te doprinos vjeronauka u izgradnji pomirenja i suživota iz sve tri religijske perspektive.

Njegovo Preosveštnstvo g. Hrizostom pozvao je sve prisutne na idući Međureligijski susret vjeroučitelja 2014. godine u Brčkom u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, što su ostali predstavnici s oduševljenjem prihvatili.
Izvor: KUVN