29.6.10

Protestna šetnja građana Bugojna protiv terorizma

Na bugojanskom Gradskom trgu u ulici Zlatnih ljiljana sinoć su se okupili prijatelji policajca rahmetli Tarika Ljubuškića, koji je smrtno stradao u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Bugojno.
Njima se pridružio veliki broj građana Bugojna u mirnoj šetnji prema sablasno oštećenoj zgradi Policijske stanice, gdje je proučena Fatiha i na drugi način odata počast poginulom- javila je FENA
Oni su uputili poruku svim odgovornim institucijama u ovoj državi da žele “slobodnu, suverenu i sigurnu zemlju, u kojoj će njihova djeca i unuci mirno šetati ulicama grada, i BiH u kojoj neće biti terorizma”.
Građani su danas najavili novo okupljanje i organizirani odlazak na dženazu rahmetli Ljubuškiću, koja će biti obavljena na mezarju u Jakliću, i nakon toga novu protestnu šetnju ulicama Bugojna. Iz Rijaseta su saopštili da će dženazu predvoditi reis Mustafa ef. Cerić.
Istraga je u toku,a prema medijskim izvještajima, uhapšeni Haris Čaušević Oks je priznao napad.

Stravićno je to što nam se desilo, a da sada ne otvaram temu o tome ko je zakazao. O uzrocima ovog zla sam na ovom blogu često pisao...