18.11.10

Na Ahiret preselio kolega Ekrem Tinjak

Danas me je u Meki zatekla vijest iz redakcije magazina Start da je na bolji svijet preselio moj kolega i prijatelj novinar Starta Ekrem Tinjak. Radost skorog okončanja hadžskih obreda pomutila je ova žalosna vijest. Ekrema ćemo pamtiti samo po dobru i možemo obećati da ga nećemo zaboraviti u našim dovama.
Ovako su kolege iz Starta saopćile žalosnu vijest:

Tinjak je rođen 28. jula 1969-e godine u Sarajevu. Prve novinarske korake savladao je u sarajevskim Večernjim novinama, a u magazinu START BiH je urednik- novinar od osnivanja redakcija.
Bio je i jedan od inicijatora uspostave novinarske nagrade „Srđan Aleksić“ koju grupa nevladinih organizacija iz BiH dodjeljuje za novinarske tekstove o marginaliziranim i ranjivim grupama, a tokom rata u BiH dobrovoljac u redovima Armije BiH.
Umro je poslije duge i teške bolesti s kojom se herojski borio. Do posljednjeg dana je redovno dolazio u redakciju i s mnogo radosti i entuzijazma izvršavao svoje novinarske obaveze pišući lijepe i važne priče o običnim ljudima koje su o stvarnom životu govorile mnogo više od velikih izvještaja o važnim političkim događajima.
Neka ti je vječni rahmet i magfiret.